Моніторинговий комітет ПАРЄ вимагає санкцій проти Росії через Савченко

Середа, 9 березня 2016, 20:16

Моніторинговий комітет Парламентської асамблеї Ради Європи звернувся до керівництва ПАРЄ та до національних парламентів з вимогою застосувати тиск на Російську Федерацію для негайного звільнення української льотчиці Надії Савченко.

Про це заявив заступник голови постійної парламентської делегації в ПАРЄ, депутат Верховної Ради України від партії "Батьківщина" Сергій Соболєв, повідомляє прес-служба партії.

"Моніторинговий комітет Парламентської асамблеї Ради Європи в рамках обговорення ситуації в Україні підтримав пропозицію політичного комітету щодо ухвалення окремої резолюції щодо Надії Савченко в зв’язку з критичною ситуацією зі станом її здоров’я після оголошення сухого голодування", – повідомив він.

Соболєв також додав, що в рамках обговорення зазначеного питання були підтримані пропозиції щодо введення в національних парламентах санкційного персонального списку Путіна та інших причетних до тортур та незаконного переслідування української льотчиці.

За словами Соболєва, моніторинговий комітет Парламентської асамблеї Ради Європи, представники всіх політичних груп ПАРЄ та керівники всіх національних делегацій задекларували чітку позицію щодо негайного звільнення Надії Савченко та покарання винних осіб, які допустили незаконне переслідування українки.

Відзначимо, що Надія Савченко, як народний депутат України є членом Постійної делегації в ПАРЄ.

Раніше повідомлялося, що до ЄС надійшов лист про звільнення Савченко, який підписали 36 тис. осіб.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.