У Франції заарештували активи "Роскосмосу"

Понеділок, 11 квітня 2016, 10:52

У Франції за справою ЮКОСа арештували активи "Роскосмосу" на 700 млн доларів.

Про це повідомляє The American Lawyer.

Зокрема, як відзначає видання, серед держактивів РФ, арештованих у Франції, $400 млн, які супутниковий оператор Eutelsat має сплатити підприємству "Космічний зв'язок", і $300 млн, які компанія Arianespace повинна заплатити "Роскосмосу".

Представник GML (володіє компаніями Hulley Enterprises і Yukos Universal, які відсудили у Росії $50 млрд) підтвердив РБК, що арешти стосуються дебіторської заборгованості Eutelsat перед "Космічним зв'язком" за використання супутникової ємності російського підприємства, а також дебіторської заборгованості Arianespace перед "Роскосмосом" за постачання і обслуговування ракет "Союз".

Водночас він не підтвердив цифри в $300 млн і $400 млн, сказавши тільки, що загальна сума арештованих у Франції російських активів становить приблизно $1 млрд.

Як повідомлялося, ще  на початку червня французькі та бельгійські судові пристави розпочали арешт російських активів  на виконання рішення Постійної палати третейського суду в Гаазі у справі акціонерів компанії ЮКОС проти РФ.

У відповідь президент РФ Володимир Путін підписав закон про заходи у відповідь на арешт російського майна за кордоном.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: