США розширять свій контингент в Сирії до 300 осіб

Понеділок, 25 квітня 2016, 08:15

Президент США Барак Обама відправить ще 250 військовослужбовців в Сирію для підтримки місцевих повстанців в боротьбі проти бойовиків "Ісламської держави".

Про це повідомляє BBC.

Чисельність збройних сил США в Сирії таким чином збільшиться до 300 військових. Вони не беруть участі у бойових діях, а проводять тренування місцевих військових. США прагнуть заохотити більше арабів-сунітів приєднатися до курдів на північному сході Сирії.

За даними ЗМІ, більшість військовослужбовців, яких відправлять до Сирії, будуть спецназівцями, проте разом з ними відправлять медичний персонал і служби постачання.

Очікується, що офіційно Обама оголосить про своє рішення в понеділок під час виступу в німецькому місті Ганновер, куди він прибув для переговорів з європейськими союзниками його країни.

В той же час Обама підкреслив, що не збирається відправляти до Сирії сухопутні війська. Він сказав, що лише військовими зусиллями неможливо вирішити "величезні труднощі в Сирії".

Минулого тижня Пентагон вже оголосив про відправку додаткових 217 військовослужбовців в Ірак. Разом з ними планують відправити вісім вертольотів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.