Війська РФ у Сирії обстріляли військові літаки Ізраїлю – ЗМІ

П'ятниця, 22 квітня 2016, 09:45

Російський військовий контингент, який знаходиться в Сирії щонайменше обстрілював ізраїльські військові літаки.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на ізраїльське видання Yedioth Ahronoth.

Ізраїльське видання не наводить більш детальної про час та місце інцидентів. Не має також інформації про те, чи були ізраїльські літаки підбиті.

За інформацією Yedioth Ahronoth, через ці випадки прем'єр-міністр Біньямін Нетаньяху звернувся до РФ з тим, щоб поліпшити оперативну координацію військових з російською стороною. Також видання відзначає, питання обстрілу росіянами ізраїльських військових літаків вперше був порушене під час зустрічі з Путіним президента Ізраїлю Реувена Рівліна, який побував 15 березня у Москві.

Також повідомляється про те, ізраїльський 10 канал заявив про зближення на минулому тижня російського та ізраїльського військових літаків біля середземноморського узбережжя Сирії.

Ізраїльські військові наразі від коментарів відмовилися. Так само не коментують інформацію в офісі Нетаньяху і посольстві Росії в Ізраїлі.

"Ізраїль, який вже кілька разів бомбив Сирію, щоб зірвати передачу зброї бойовиками ліванської "Хезболли", створив оперативну гарячу лінію з Москвою, для того, щоб уникнути випадкового протистояння з російськими військовими на території Сирії", – відзначає видання.

Під час свого останнього візиту до Москви Нетаньяху заявив: "я прийшов сюди з однією головною метою - посилити координацію в галузі безпеки між нами для того, щоб уникнути невдач, непорозумінь і непотрібної конфронтації."

Раніше повідомлялося, що Сполучені Штати занепокоєні повідомленнями про те, що Росія стягує військову техніку в Сирії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.