Молдова запропонувала Румунії спільно виступити на Євробаченні

Вівторок, 26 квітня 2016, 09:39

Громадський телеканал "Молдова 1" запропонував румунському виконавцю Антону Овідіу виступити на конкурсі Євробачення дуетом разом з молдовської співачкою Лідією Ісак.

Про це повідомляє Newsmaker.

Така пропозиція надійшла після рішення Європейського мовного союзу про усунення представника Румунії від участі у фінальному конкурсі Євробачення-2016 у Стокгольмі.

"Ми шкодуємо про те, що чудовий виступ переможця національного конкурсу Євробачення в Румунії Антона Овідіу не зможе бути оцінений на сцені в Стокгольмі. Ми солідарні з нашими колегами з Румунії, і переконані, що Лідія Ісак (переможниця національного конкурсу в Молдові) і Антон Овідіу можуть скласти прекрасний дует з піснею "Falling Stars", - йдеться в заяві Національного телебачення Молдови.

Сам співак відповів відмовою, подякувавши представникам Молдови за "унікальну і благородну пропозицію".

На своїй сторінці в Facebook він написав, що "незважаючи на величезне бажання виступити на сцені Євробачення, він не може піддавати ризикам саму Лідію Ісак, яка вклала стільки праці й енергії у підготовку власного номеру".

Раніше Європейський мовний союз прийняв рішення про відсторонення Румунії від участі в конкурсі Євробачення-2016 через борги румунського Національного телебачення, що накопичилися за останні вісім років. Обсяг боргу досяг майже €10 млн.  

Крім цього, Національне телебачення Румунії позбавлено права трансляції конкурсу на території країни, а також трансляцій матчів європейського футбольного чемпіонату і Олімпійських ігор у Ріо-де-Жанейро.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.