Китай запровадив обмеження на торгівлю з КНДР в рамках санкцій ООН

Вівторок, 5 квітня 2016, 14:35

Влада Китаю оголосила про заборону імпорту золота і рідкісноземельних елементів з КНДР, а також експорту в цю країну авіаційного палива й інших нафтопродуктів, що використовуються для виготовлення ракетного палива.

На такі кроки Китай пішов у відповідності з новими санкціями проти КНДР, запровадженими ООН, повідомляє Reuters.

Гірничодобувна галузь є найважливішою частиною економіки Північної Кореї, яка і так вже багато в чому відрізана від решти світу. Експерти вважають, що надходження саме від цього сектора допомагають фінансувати військові витрати Північної Кореї.

Повідомляється, що санкції запроваджені на постачання вугілля з КНДР, за винятком тих випадків, коли кошти від продажу вугілля будуть використані для "добробуту народу", а не для фінансування ядерної або ракетної програм.

КНДР минулого року експортувала до Китаю близько 20 млн тонн вугілля в Китай, обігнавши Росію та Монголію і стала стати третім за розміром постачальником цієї сировини Китаю, поступаючись лише Австралії і Індонезії.

Видання також відзначає, що незалежні експерти часто ставлять під сумнів рішучість Китаю в реалізації санкцій відносно Північної Кореї, чия економіка сильно залежить від свого сусіда. Втім, офіційний Китай заявив, що буде застосовувати заходи "на совість".

Офіційні представники Державного департаменту США вже висловили оптимізм щодо більшої ефективності нових санкцій з урахуванням явної готовності Китаю підтримати їх.

Як відомо, лідер Північної Кореї Кім Чен Ин заявив, що найближчим часом його країна проведе нові ядерні випробування и запуск балістичної ракети, здатної нести ядерні заряди.

Нагадаємо, 2 березня Рада безпеки ООН одноголосно схвалила більш жорсткі санкції щодо Північної Кореї.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.