"Північний потік-2" має відповідати європейським, а не російським правилам - ЄК

Понеділок, 2 травня 2016, 17:28

Єврокомісія як і раніше вважає, що газопровід "Північний потік-2" повинен повністю відповідати європейському законодавству і не може бути реалізований за російськими правилами.

Про це заявив представник Єврокомісії Якуб Адамович на прес-конференції у Брюсселі.

"Північний потік-2" не може бути реалізований тільки відповідно до законів РФ. Якщо газопровід буде побудований, він повинен працювати в рамках законодавства, яке враховує наші правила на ринку енергетики", - зазначив він.

Адамович нагадав, що нещодавно в Європарламенті віце-президент Єврокомісії Марош Шевчович виклав позицію ЄК щодо законодавчого аспекту проекту.

"Якщо "Північний потік-2" буде побудований, він повинен повністю відповідати, як і будь-який інший інфраструктурний проект, європейському законодавству, включаючи законодавство в сфері енергетики та навколишнього середовища", - сказав він.

Раніше повідомлялося, що уряди восьми країн Євросоюзу направили голові Єврокомісії Жану-Клоду Юнкеру лист із запереченнями проти будівництва газопроводу "Північний потік-2", який подвоїть прямі поставки газу з Росії в Німеччину.

"Північний потік-2", проект якого в даний час знаходиться в стадії підготовки, може представляти певні ризики для енергетичної безпеки Центральної та Східної Європи. Він сильно вплине на розвиток ринку газу і структуру транзиту газу в регіоні, в першу чергу на транзитний маршруту через Україну", - йдеться в листі.

Раніше депутати Європейського парламенту закликали держави-члени ЄС відмовитись від будівництва газопроводів в обхід України, зокрема, російського газопроводу "Північний потік-2".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.