ЄС: Росія показала недостатній прогрес, санкції мають бути продовжені

Четвер, 26 травня 2016, 08:21

Президент Європейської Ради Дональд Туск вважає, що санкції проти Росії будуть продовжені, оскільки РФ не продемонструвала необхідного прогресу у виконанні мінських угод.

Про це він заявив напередодні зустрічі лідерів країн G7 в японському місті Сіма.

"Європейський Союз, як і всі країни G7, вважає, що ця криза (агресія Росії на Донбасі та анексія Криму) може бути вирішена лише у повній відповідності з нормами міжнародного права, з повагою до суверенітету України, її територіальної цілісності і незалежністі", – повідомив Туск.

Президент Європейської Ради наголосив на тому, що позиція ЄС щодо санкцій проти РФ залишається незмінною і твердою: санкції будуть продовжені до виконання Мінська.

"Я хочу чітко заявити, що наша позиція щодо Росії, включаючи економічні санкції, буде залишатися незмінною, поки мінські домовленості не будуть повністю реалізовані. На жаль, в реалізації мінських домовленостей набагато менше прогресу, ніж ми сподівалися рік тому в Ельмау", – відзначив Туск.

"Я практично впевнений, що ЄС продовжить санкції. І я впевнений, що в червні нам не знадобиться особлива дискусія з цього приводу. Впевнений – ми ухвалимо рішення протягом ближчих 2-3 тижнів", – заявив Туск на спільній прес-конференції з президентом Єврокомісії Жаном Клодом Юнкером, яка була проведена напередодні саміту G7.

Раніше повідомлялося, що євродепутат Хармс не бачить підстав для зняття санкцій з РФ через звільнення Савченко.

Як відомо, термін дії економічних санкцій проти РФ спливає у липні цього року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.