Країни Балтії розкритикували плани ЄК штрафувати за відмову приймати біженців

Четвер, 5 травня 2016, 16:26

Представники влади країн Східної Європи і Балтії розкритикували пропозицію Єврокомісії щодо нової системи прийому біженців, яка дозволить систематично розподіляти мігрантів по всьому ЄС і застосовувати штрафні санкції до держав, які ігнорують загальні правила.

Про це повідомляє Delfi.

Як відзначає видання, міністр внутрішніх справ Словаччини Роберт Калінак заявив, що ідея Єврокомісії — це "крок у минуле".

В той же час керівник МВС Польщі Маріуш Блащак вказав, що в пропозиції ЄК немає логіки, і воно порушує права держав-членів. Глава угорського МЗС Петер Сіярто зазначив, що призначення штрафу за відмову приймати біженців є шантажем.

В свою чергу, міністр внутрішніх справ Естонії Ханно Певкур також скептично оцінив ідею Брюсселя запровадити штраф у розмірі 250 тисяч євро за кожного неприйнятого біженця.

З критикою пропозиції ЄК виступила і президент Литви Даля Грібаускайте.

"Запропоновані Єврокомісією примусові заходи не сприяють єдності ЄС і вирішення міграційної кризи. Механізм автоматичного розподілу біженців стане відкритим запрошенням для мігрантів приїжджати в Європу без обмежень. Це не допоможе захистити зовнішні кордони ЄС", – заявила президент Литви.

Раніше повідомлялося, що європейські країни, які відмовляться приймати біженців, можуть зіткнутися зі штрафом у розмірі 250 тис. євро за кожного біженця.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: