Російська авіація скинула на Алеппо термобаричні бомби – ЗМІ

Середа, 22 червня 2016, 17:02

Росія порушує міжнародні конвенції, скидаючи запалювальні бомби з білим фосфором на житлові квартали сирійського міста Алеппо під час підготовки до його штурму для витіснення повстанців.

Про це пише британська The Times.

За фотографіями експерти також визначили застосування термобаричної бомби - найпотужнішої зброї після ядерної бомби. Вона вибухнула поруч з міськими районами, що потенційно може мати катастрофічні наслідки для цивільного населення.

Після вибуху термобаричної бомби виникає настільки висока температура і тиск, що в досить значному радіусі створюється повітряний вакуум.

 

Одному із жителів міста вдалося зняти відео, на якому, як вважають, видно "термічний дощ", що падає на утримуване повстанцями передмістя в західній частині міста, після чого починається величезна пожежа.

За словами оператора, що знімав ці кадри, шість російських літаків почали кружляти над містом близько півночі у понеділок.

Два з них скинули "подібну на фосфор речовину", яку пошуково-рятувальної бригади незвично довго намагалися загасити. Одна людина загинула і близько 25 отримали поранення.

"Я б сказав, що терміт – це гірше, ніж білий фосфор, тому що його надзвичайно важко загасити", - зазначив Елліот Хіггінс, засновник сайту розслідувань Bellingcat, який визначив зброю.

"Ми бачили використання цих боєприпасів в конфліктах з кінця 2012 року. Але цікавий аспект (в цих недавніх нападах) полягає в тому, що лише Росія скидає їх", - додав він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: