Правозахисники заявили про масштабні авіаудари в районі сирійського Алеппо

Неділя, 22 травня 2016, 16:04

Внаслідок масованих ударів з повітря, завданих урядовою та російською авіацією була пошкоджена єдина дорога, що веде до утримуваних опозицією районів сирійського міста Алеппо.

Про це з посиланням на дані Сирійського центру з моніторингу за дотриманням прав людини повідомляє Deutsche Welle.

Як зазначють правозахисники, дорога зазнавала ударів протягом тижня посилених атак, із яких недільна була найсильнішою за останні кілька місяців.

"Російські та сирійські військові літаки разом завдали щонайменше 40 авіаударів по дорозі Кастелло", - повідомив директор центру Рамі Абдель Рахман.

Правозахисники наголошують, що така активність урядової авіації режиму Асада ставить під загрозу доступ до території, на якій, за оцінками, проживає близько 300 тисяч сирійців.

За словами речника повстанців, удари по дорозі Кастелло, яка досі відкрита, але є небезпечною, здійснювали російські літаки.

Видання відзначає, що в Росії та Сирії поки не прокоментували повідомлення про авіаудари.

Раніше повідомлялося, що на півночі сирійського міста Алеппо відновилися бої між урядовими військами та загонами опозиції.

Як відомо, принаймні 202 цивільні особи загинули в боях у північному сирійському місті Алеппо за останній тиждень квітня цього року.

Наприкінці квітня спецпредставник ООН по Сирії Стаффан де Містура закликав США і Росію терміново втрутитися "на вищому рівні", щоб врятувати мирні переговори.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.