Перемир'я в Алеппо продовжено на три доби

Субота, 7 травня 2016, 10:55

Режим припинення вогню в районі сирійського Алеппо продовжено на 72 години.

Про це повідомляє AFP.

Міністерство оборони Росії заявило, що перемир'я було продовжено "для того, щоб не допустити погіршення ситуації" за кілька хвилин до припиення дії 48-годинне перемир'я в районі, яке було встанволено раніше.

"Режим тиші в провінції Латакія і в місті Алеппо був продовжений з 00:01 (за місцевим часом) 7 травня (2200 GMT в п'ятницю) протягом 72 годин", - йдеться у повідомленні російського оборонного відомства.

В США підтвердили продовження перемирʼя і наголосили на тому, що очікують поступового припинення вогню на всій території Сирії.

"Хоча ми вітаємо таке рішення, наша мета – дійти до того моменту, коли більше не доведеться рахувати години режиму тиші та досягнути припинення бойових дій по всій Сирії", - заявив офіційний представник Держдепартаменту Джон Кірбі.

Нагадаємо, раніше державний департамент США заявив про досягнення домовленості з Росією щодо розширення режиму припинення вогню у Сирії на провінцію Алеппо, включаючи саме місто та його околиці.

Упродовж останніх тижнів основне протистояння між сирійськими опозиціонерами і режимом Асада зосереджене у найбільшому сирійському місті Алеппо.

Починаючи з 22 квітня жертвами протистояння в Алеппо стали 279 цивільних осіб. 

З моменту оголошення режиму тиші, перемир'я в цілому не порушувалось.

Проте за цей час було здійснено авіаудари по табору для внутрішньо переміщених осіб на півночі Сирії, в результаті яких у четвер загинули щонайменше 28 людей.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.