Посольство Франції системно порушує візову угоду між Україною та ЄС

Середа, 8 червня 2016, 15:57

Посольство Франції в Україні стало системним порушником угоди про візове спрощення між Україною та ЄС.

Про це йдеться у статті на ЄвроПравді.

Останнім часом посольство, насамперед порушує положення ст. 7 цієї угоди, яка зобов’язує посольство ухвалити рішення про видачу візи заявнику протягом не більше ніж 10 днів, і цей термін може бути продовжений лише "в окремих випадках".

Понад те, практика посольства, яку воно проводить останнім часом, порушує і положення Візового кодексу ЄС, який встановлює, що рішення про видачу або відмову у візі має бути ухвалене протягом 15 днів з дня подачі документів.

Незважаючи на всі заяви посла Франції в Україні Ізабель Дюмон про те, "візовий відділ консульства Франції в Україні цілком в змозі впоратися з напливом запитів на отримання віз, що генеруються Євро-2016, в окремих випадках розгляд візової заявки триває понад 30 днів. Йдеться, зокрема, про випадок Яни Якименко, яка подала паспорт на візу ще у квітні, але на ранок 8 червня, за день до запланованого від’їзду, ще не має рішення посольства. Такі випадки не поодинокі.

Іншою проблемою для українських заявників є відсутність ефективного зв’язку з посольством.

Детальніше про системні проблем отриманням шенгенських віз українцями у дипломатичному представництві Франції читайте у статті на ЄвроПравді Посольство Франції: в конфлікті з реальністю. Чому справа Бобенчика не вирішила візову кризу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: