Франція видає візи родині маленького фаната – офіційна заява

Вівторок, 7 червня 2016, 18:32

Посольство Франції в Україні повідомило, що прийняло рішення видати візи родині маленького вболівальника Володі Бобенчика, після того як вони виправили проблеми у своїй візовій заявці.

Про це йдеться в офіційній заяві посольства, що є в розпорядженні "Європейської правди"

"(У початковому вигляді) в досьє було кілька прогалин, які не дозволяли дати йому позитивну відповідь. Посольство Франції ще минулого тижня зв'язалося з родиною, щоб чітко пояснити, у чому полягали проблеми з документами і які елементи потрібно виправити. 

Ці елементи сьогодні вранці були, нарешті, передані до консульського відділу,  що дозволяє нам видати візи", - заявила, зокрема, посол Франції в Україні Ізабель Дюмон.

"Можу лише висловити жаль, що ця справа набула таких масштабів", - додала вона.

Посол Дюмон також вважає некоректними претензії до посольства, які звучать в ЗМІ через численні проблеми візових заявників.

"Візовий відділ консульства Франції в Україні цілком в змозі впоратися з напливом запитів на отримання віз, що генеруються Євро-2016. Для цього заздалегідь було вжито відповідних заходів: було відкрито два додаткових вікна для прийому візових звернень; тимчасово було набрано додаткових співробітників.

Увесь наш колектив працює понаднормово, щоб якнайшвидше опрацювати усі подані на розгляд документи та видати необхідні візи у разі дотримання всіх належних вимог", - заявила вона.

Посол також порекомендувала "подавати документи, як мінімум, за місяць до запланованої дати від’їзду". 

Як повідомляла раніше "Європейська правда", проблеми з видачею віз набули загрозливого масштабу - заявники чекають на рішення посольства по декілька тижнів, відомі випадки, коли візові заяви лишалися без рішення протягом більше ніж місяця. Деталі - в статті "Французький рецепт зіпсованого свята: проблема віз до Євро-2016 виявилася масштабнішою".

В понеділок "Європейська правда" та активісти пікетували посольство Франції та звернулися до посла з проханням переглянути порядок надання віз уболівальникам. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.