"Європейська правда" та активісти пікетували посольство Франції

Понеділок, 6 червня 2016, 16:35

Сайт "Європейська правда" та експерти, що опікуються питаннями безвізового режиму, пікетували посольство Франції з вимогою переглянути візову політику щодо уболівальників, які мають намір відвідати матчі Євро-2016.

Ця подія, в які взяли участь активісти, журналісти та декілька уболівальників, що мають проблему з отриманням віз, відбулася в понеділок, повідомляє кореспондент "Європейської правди".

Організатори пікету закликали посольство Франції переглянути ставлення до українських візових заявників, адже зараз є проблема з видачею віз навіть тим українцям, доброчесність яких не викликає сумнівів.

(Детальніше про проблему – в статті "Французький рецепт зіпсованого свята: проблема віз до Євро-2016 виявилася масштабнішою".)

фото УНІАН

Привертаючи увагу до проблеми, пікетники провели імпровізований футбольний матч, під час якого "французький суддя" вручив гравцям "червоні картки", видаливши їх з гри.

фото УНІАН

Активісти передали послу Франції Ізабель Дюмон звернення, в якому йдеться про можливі шляхи виходу з кризи

фото РБК

"Досвід Польщі як співгосподарки Євро-2012, а також господарки фіналу Ліги Європи-2015, свідчить:  є законна можливість швидкої видачі великої кількості шенгенських віз власникам квитків на матчі.

На наш погляд, посольство має вже у найближчі дві доби ухвалити політичне рішення та надати візи всім вболівальникам, які мають для цього підстави (тобто іменний квиток) та не перебувають у стоп-листі Шенгену.

Водночас потрібно надати можливість швидкої апеляції тим, хто отримав відмову раніше", - йдеться у зверненні.

До пікету, зокрема, долучилися представники Інституту євроатлантичної співпраці, ГО "Європа без бар'єрів", організації Центр UA, міжнародного фонду "Відродження" та інших. 

Повний текст звернення читайте на сайті "Європейської правди"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.