ІДІЛ протягом 18 місяців втратила четверту частину територій в Сирії та Іраку

Неділя, 10 липня 2016, 16:09

Терористичне угруповання "Ісламська держава" протягом останніх 18 місяців втратило територію розміром з Ірландію - чверть контрольованої ним території в Іраку і Сирії.

Таки є дані британського аналітичного центру IHS, передає Reuters.

Територія, контрольована джихадистами, скоротилася з 90 800 квадратних кілометрів в січні 2015 року ( через шість місяців після того, як вони проголосили халіфат в Сирії та Іраку) до 68,300 квадратних кілометрів. При цьому з початку 2016 року території, контрольовані ІДІЛ, зменшилися на 12%.

Аналітики зазначають, що територіальні втрати змусили джихадистів інтенсифікувати атаки на мирне населення Близького сходу і на Європу і найближчим часом це посилиться.

"На жаль, ми очікуємо збільшення масових жертв нападів і диверсій проти економічної інфраструктури в Іраку і Сирії, а також за їх межами, в тому числі у Європі." – йдеться у доповіді IHS.

Зазначається, що захоплення минулого місяця іракськими військовими  Фаллуджі, оплоту ІДІЛ на захід від Багдада, змусило джихадистів активізувати атаки на цілі шиїтів. Тиждень тому внаслідок атаки смертників у торговому районі Багдада загинули близько 300 людей.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: