Прем'єр Швеції не бачить "прямої" військової загрози з боку Росії

Вівторок, 20 вересня 2016, 12:38

Прем'єр-міністр Швеції Стефан Льовен спростував припущення, що рішення про розміщення постійного гарнізону на острові Готланд у Балтійському морі було продиктоване зростанням військової загрози з боку Росії.

Про це повідомляє The Local.

Видання нагадує, що минулого тижня газета Dagens Nyheter повідомила про те, що рішення про розміщення постійного гарнізону на острові Готланд було продиктоване побоюваннями у зв’язку зі зростанням військової загрози з боку РФ.

Але Льовен під час свого візиту до Нью-Йорку спростував цю інформацію.

"Я говорив це раніше, і повторюся знову: немає прямої військової загрози для Швеції", – розповів він.

Відповідаючи на питання щодо пропозиції опозиції про скликання консультативного комітету з питань оборони, Льовен вкотре наголосив на відсутності прямої військової загрози для Швеції.

"Міністр оборони (Петер Хультквіст) може підтвердити. Немає прямої військової загрози для Швеції, але ми вже зауважили, що ситуація в області безпеки змінилася, не в останню через події в Україні та анексію Криму", – відзначив голова шведського уряду.

Як повідомлялося, 14 вересня верховний головнокомандувач Швеції віддав наказ про постійне розміщення 150 солдатів на острові Готланд.

Слід зазначити, що раніше шведські лідери планували постійне розміщення військових на стратегічно розташованому острові в Балтійському морі лише з кінця 2017 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.