Швеція розмістила військових на острові Готланд у Балтійському морі

Середа, 14 вересня 2016, 09:32

Верховний Головнокомандувач Швеції віддав наказ про постійне розміщення 150 солдатів на острові Готланд. Рішення набуло чинності в 7 ранку в середу.

Про це повідомляє The Local.

Шведські лідери раніше узгодили рішення про постійне розміщення солдати на стратегічно розташованому острові в Балтійському морі з кінця 2017 року, але рано вранці в середу близько 150 солдат мотострілкових військ, які сьогодні беруть участь у військових навчаннях на острові, отримали наказ не залишати його.

"Зовнішні чинники у світі погіршилися з плином часу, і я прийняв рішення про постійну присутність і розміщення бойової групу тут раніше", - сказав Верховний головнокомандувач Збройними Силами Мікаель Біден.

натисніть для збільшення 

Він підкреслив, що Швеція не перебуває під негайною загрозою, але безпекова і політична ситуація в регіоні змінилися за останні кілька років.

Війська залишаться на Готланді і надалі будуть замінені на інших солдат, поки сдо середини 2017 року не буде створений основний підрозділ.

"До тих пір, поки не буде створені бойова група,підрозділи з різних частин Швеції будуть знаходитися і працювати на острові і навколо нього", - йдеться в заяві Збройних Сил.

Острів Готланд був демілітаризований у 2005 році. Минулого року політичні партії Швеції домовилися повернути туди військових і збільшити оборонний бюджет Швеції на 10,2 млрд крон ($1,2 млрд) у період 2016-2020 років.

Керівництво Міноборони Швеції планує розширення армії і створення додаткового механізованого батальйону (близько 800 осіб). Частина цього підрозділу (близько 130 осіб) постійно перебуватиме на Готланді.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.