ЄК дала Google 3 тижні, щоб відповісти на звинувачення в нечесній конкуренції

Вівторок, 20 вересня 2016, 18:49

ЄС дав компанії Google 3 тижні, щоб мати змогу відповісти на антимонопольні звинувачення щодо можливого зловживання домінуючим положенням мобільної операційної системи Android, яка витискає конкурентів на ринку ЄС.

Про це повідомляє Reuters.

Технологічний гігант США повинен був надати відповідь у вівторок, проте попросив більше часу та отримав відстрочку до 7 жовтня.

"Ми підтверджуємо, що Комісія встановила новий термін до 7 жовтня. Google попросив додатковий час на ознайомлення з матеріалами справи", - повідомив прес-секретар Єврокомісії. 

Нагадаємо, Єврокомісія втретє направила звинувачення американській компанії Google, яку підозрюють у порушення правил конкуренції і зловживанні домінуючим становищем.

Як зазначається, у квітні 2015 року Єврокомісія висунула офіційні звинувачення проти американської корпорації Google у порушенні антимонопольних законів ЄС.

Тоді Єврокомісія звинуватила Google у порушенні прав споживачів, оскільки компанія вимагала від виробників мобільних телефонів, попередньо встановлювати пошукову систему Google і браузер Google Chrome на свої смартфони, щоб отримати доступ до інших додатків Google.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.