Канада і Польща можуть направити в Латвію бронемашини і танки - ЗМІ

Четвер, 29 вересня 2016, 14:48

Канада наступного року, можливо, направить в міжнародний батальйон для зміцнення безпеки Латвії бронемашини "LAV 6.0", а Польща — танки.

Відповідна інформація є в розпорядженні агентства LETA, передає портал Delfi.

У міністерстві оборони Латвії плани союзників не прокоментували, хоча на початку вересня міністр оборони Раймонд Бергманіс підтвердив, що в очолювану Канадою бойову групу багатонаціонального батальйону, що розміщується в Латвії, увійде також важка бронетехніка, не повідомивши, щоправда, яка саме.

Крім батальйону чисельністю приблизно 1000 військовослужбовців у Латвії перебуватимуть також окремі підрозділи США з міжнародного батальйону, які беруть участь в операції Atlantic Resolve.

Відомо, що з квітня 2017 року в Латвії буде дислокована також так звана рота Вишеградських країн, до складу якої увійде механізований підрозділ збройних сил Словаччини.

Як повідомлялося, очолювану Канадою бойову групу багатонаціонального батальйону, що розміщується в Латвії, складуть 455 канадських військовослужбовців. Інші країни, що беруть участь у створенні батальйону, зможуть самі вирішити, скільки військових направити в Латвію.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.