У разі участі в президентських виборах Олланд програє вже в першому турі

Середа, 7 вересня 2016, 09:50

У разі участі чинного президента Франції Франсуа Олланда у виборах 2017 року у його кандидатури незначні шанси потрапити до другого туру.

Про це свідчать результати опитування TNS Sofres-OnePoint для видання Le Figaro  і каналу LCI.

Так, лідер французьких соціалістів і чинний президент у дев’яти можливих комбінаціях кандидатів набирає від 11 до 15% голосів.

В рамках президентської системи, що діє у Франції, якщо жоден з претендентів не набирає більше половини голосів у першому турі виборів, проводиться другий тур.

На участь у другому турі, згідно з опитуванням, можуть претендувати лідер ультраправого "Національного фронту"  Марін Ле Пен, а також екс-президент Ніколя Саркозі або екс-прем’єр і мер Бордо Ален Жюппе ("Республіканці" мають обрати єдиного кандидата на внутрішніх праймеріз у листопаді).

За одним зі сценаріїв першого туру Ле Пен могла б розраховувати на 29%, Жюппе – на 33%, інший сценарій також дає Ле Пен 29%, а Саркозі – 27%.

Колишній міністр економіки Емманюель Макрон, який натякнув на можливу участь у виборах, набирає 15-20% голосів. Жан-Люк Меленшон з "Лівої партії" міг би розраховувати на 10-13%.

Перший тур виборів у Франції пройде 23 квітня наступного року, другий тур (якщо у першому турі не буде переможця) – 7 травня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.