У Кремлі заявили, що "нормандська четвірка" не обговорювала розміщення збройної місії ОБСЄ

Понеділок, 24 жовтня 2016, 14:06

У Кремлі заявили, що глави країн "нормандського формату" в Берліні не обговорювали розміщення збройної місії ОБСЄ на неконтрольованій ділянці українсько-російського кордону, президент РФ Володимир Путін лише дав "потенційну згоду".

Про це заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, передає УНІАН.

"Що стосується певної силової поліцейської місії ОБСЄ, збройної, я хочу наголосити – йшлося виключно про табельну зброю, то на евентуальну ідею такої місії, дійсно, президент Путін відреагував потенційною згодою", - сказав Пєсков.

"Але справа в тому, що це саме евентуальні розмови. Поки що немає місії і немає розуміння ОБСЄ, як цю місію можна сформувати, де її розміщувати і так далі. Про це розмови не велися і не могли вестися, оскільки це дуже предметна розмова, яка залежить від багатьох обставин", - заявив він.

Пєсков зазначив, що "в цілому на потенційну ідею такої місії при необхідності всі погодилися, але це поки не має конкретного наповнення".

Відповідаючи на уточнювальне запитання, чи погодиться Москва на розміщення збройної місії ОБСЄ на неконтрольованій ділянці українсько-російського кордону, Пєсков сказав: "Поки ніхто не говорить про те, де така місія могла б розміщуватися, вона поки не існує".

Нагадаємо, за підсумками "Нормандського саміту" всі сторони погодилися розробити "дорожню карту" виконання мінських домовленостей, включно з виконанням безпекових умов.

Раніше президент України Петро Порошенко на прес-конференції в Берліні, за підсумками переговорів в Нормандському форматі, заявив, що буде робитися спроба "запровадити озброєну місію ОБСЄ, яка буде забезпечувати безпеку на час проведення виборів".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: