Позиції України, Німеччини та Франції розходяться з позицією РФ щодо "Мінська" – Клімкін

П'ятниця, 21 жовтня 2016, 10:57

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявляє, що позиції України, Німеччини та Франції кардинально розходяться з позицією РФ по послідовності виконання Мінських домовленостей, забезпечення доступу ОБСЄ до непідконтрольної ділянки українсько-російського кордону і території Донбасу.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"На сьогодні наші позиції, я маю на увазі нашу спільну позицію з Німеччиною і Францією, і позицією Росії надзвичайно розходяться, як у плані послідовності заходів, так і в плані чіткої гарантії їх виконання, у плані допуску ОБСЄ до території окупованого Донбасу, в плані допуску ОБСЄ до неконтрольованого ділянці україно-російського кордону", - сказав він у ході "години питань" до уряду у Верховній Раді в п'ятницю.

За його словами, позиція України була послідовна у тому, що спершу необхідно виконати умови по забезпеченню безпеки в регіоні, а потім переходити до виконання політичної частини домовленостей.

Нагадаємо, за підсумками "Нормандського саміту" всі сторони погодилися розробити "дорожню карту" виконання мінських домовленостей, включно з виконанням безпекових умов.

Раніше повідомлялося, що за підсумками переговорів президент Росії Володимир Путін заявив, що лідери "нормандської четвірки" підтвердили готовність продовжити спільну політичну роботу з питання імплементації домовленостей про особливий статус окремих районів Луганської та Донецької областей.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.