Прем’єр Угорщини обіцяє змінити Конституцію після провалу референдуму

Понеділок, 3 жовтня 2016, 10:11

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив про наміри запропонувати поправки до Конституції після того як референдум щодо обов’язкових квот на мігрантів провалився через низьку явку виборців.

Про це повідомляє видання Hungarian free press.

"Наша зброя буде потужною, навіть у Брюсселі", - заявив Орбан, назвавши результати недійсного референдуму "переконливою перемогою".

При цьому як зазначають угорські ЗМІ, свою пропозицію змінити Конституцію, прем’єр Угорщини запозичив від ультраправої партії "Йоббік", яка критикувала правлячу партію "Фідес" за проведення дорогого референдуму, результати якого ніхто не може гарантувати. Натомість ультраправі пропонували просто змінити Конституцію, визнавши квоти ЄС неконституційними.

"Це буде довгий шлях з багатьма складними битвами", - зазначив Орбан.

При цьому показовим було те, що журналістам заборонили бути присутніми на промові прем’єра – вони спостерігали за його виступум з телеекрана у сусідній кімнаті.

Якщо Орбан візьме на озброєння пропозиції "Йоббіка", то конституційна поправка звучатиме наступним чином: "Лише парламент може примати рішення про короткострокове або довгострокове розміщення громадян третіх країн в Угорщині".

В свою чергу глава "Йоббіка" Габор Вона закликав Віктора Орбана піти у відставку після провалу референдуму.

Нагадаємо, референдум в Угорщині щодо розподілу квот на мігрантів, який відбувся в неділю, провалився через низьку явку – 43,3% при необхідних понад 50%.

Раніше повідомлялося, що прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявляв, що подасть у відставку, якщо угорці підтримають обов’язкові квоти Європейського Союзу на розподіл мігрантів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.