Армія Сирії йде наступ в Алеппо після припинення переговорів між США і РФ

Вівторок, 4 жовтня 2016, 17:26

Збройні сили сирійського режиму продовжують наступ на позиції повстанців в ході напружених вуличних боїв у місті Алеппо, після того, як США відмовилися вести переговори з Росією щодо режиму припинення вогню.

Про це повідомляє AFP.

Сирійська армія майже два тижні тому оголосила про великий наступ за підтримки російської авіації для захоплення утримуваної повстанцями східної частини міста Алеппо.

У вівторок, сили Асада захопили кілька висотних будівель в центрі міста, відтісняючи повстанців на північ у бік інших опозиційних районів.

Сирійська центр з моніторингу дотримання прав людини повідомляє, що сили режиму "поступово просуваються" після вуличних боїв на лінії фронту, що розділяє східну і західну частини міста.

"Вони фокусуються на високих будівлях, в яких колись були урядові адміністрації, тому що вони можуть контролювати цілі вулиці і квартали звідти", - сказав глава центру Рамі Абдель Рахман.

Кореспондент AFP в Алеппо повідомив, що інтенсивний обстріл південних околиць міста було чутно протягом всієї ночі.

Як повідомлялося, 3 жовтня Державний департамент США офіційно повідомив про припинення двосторонніх переговорів з РФ із врегулювання сирійського конфлікту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: