Євросоюз потребує змін - Качинський

Неділя, 9 жовтня 2016, 15:13

Лідер правлячої партії Польщі "Право і справедливість" Ярослав Качинський наголошує на тому, що Євросоюз потребує реформ, в іншому випадку ЄС "упаде".

Про це він заявив у інтерв'ю для групи європейських видань, повідомляє Польське радіо.

Качинський, зокрема, заявив, що Європейський Союз використовує щодо Польщі "різку мову".

"Хто нас атакує не переможе. Польща залишиться Польщею" – підкреслив лідер ПіС.

На запитання про "контрреволюцію", про яку глава Права і справедливості заявляє спільно з прем’єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном, Ярослав Качинський відповів, що це "добре підготовлена програма змін".

Ппріоритетом в своїй політиці Качинський назвав зміцнення національного капіталу, зміцнення купівельної спроможності грошей, зменшення страху перед бідністю, особливо в сім’ях із великою кількістю дітей.

Іще одним пріоритетним завданням, за словами Ярослава Качинського, є "зміцнення патріотизму і національної ідентичності".

Ярослав Качинський підкреслив, що Європа повинна повернутися до концепції національної держави як "єдиної інституції здатної гарантувати демократію і свободу, велику різноманітність культур".

Далі лідер Права і справедливості заявив про "гіркий сюрприз від ЄС: ввічливість по відношенню до Анкари, і насильницьку мову щодо Варшави".

Польський політик висловив також думку, що або Євросоюз найближчим часом буде реформований, або "упаде".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.