У Польщі побили паліїв українського прапора

Понеділок, 14 листопада 2016, 11:43

Польські націоналісти побили паліїв, які минулої п'ятниці, 11 листопада, під час Маршу незалежності у Варшаві спалили прапор України.

Про це повідомили "польські автономні націоналісти", передає Польське радіо.

"Під час щорічного Маршу незалежності сталося зіткнення групи польських автономних націоналістів з організацією „Національна вільна Польща" (NWP). В результаті NWP втратила два своїх прапори організації, а її керівник був побитий та повалений на землю", – мовиться у заяві націоналістів.

При цьому зазначається, що ця "акція була рішучим спротивом проти функціонування на вітчизняній націоналістичній сцені організацій, які братаються з комуністами, підтримують російський імперіалізм і поширюють шовінізм проти братнього українського народу".

Інформацію про побиття також особисто підтвердив на відеоролику в Youtube постраждалий лідер NWP Дам’ян Бєнько.

Як повідомляє видання, націоналістична організація "Національна вільна Польща" відома своїми проросійськими і антиукраїнськими поглядами, а також співпрацею з комуністичною і пропутінською партією "Зміна" (Zmiana). Також угруповання підтримало створення "ЛНР" і "ДНР" в Донбасі.

Нагадаємо, у Польщі на марші націоналістів з нагоди 98-ї річниці незалежності країни невідомі спалили український прапор.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.