В Ємені від авіаудару саудитів про колоні з пальним загинули 14 осіб

Понеділок, 14 листопада 2016, 18:29

Щонайменше 14 осіб загинули в центральному Ємені внаслідок авіуадару арабської коаліції по автоколоні з нафтопродуктами.

Про це повідомляє Reuters.

"За інформацією арабської коаліції (її очолює Саудівська Аравія) від авіаудару по колоні, що перевозила запаси для повстанців-хуситів, які воюють з урядом Ємену, загинули щонайменше 14 осіб", - йдеться у повідомленні.

Агенція відзначає, що за даними медиків і очевидців, принаймні 11 осіб отримали поранення у понеділок в результаті авіаудару, який знищив дві вантажівки з пальним на дорозі, що сполучає міста Ярим в провінції Ібб з столиці провінції містом Ібб.

За словами джерел серед медиків, до міста Ярим доставили тіла и 10 осіб, у тому числі одного військовослужбовця. За словами співрозмовника агенції, 15 поранених були доставлені в лікарню, деякі з них у важкому стані. Пізніше чиновник повідомив, що загинули три особи.

Представник Саудівської коаліції, бригадний генерал Ахмед Аль-Асері заявив, що конвой прямував з провінції Ібб, і перевозив боєприпаси і інші вантажі для хуситів і союзницьких сил у районі міста Таїз.

"Напад стався близько 2 години ночі… тільки контрабандисти і повстанці хусити перевозять вантажі в такий час", – сказав він.

Асері також додав, що вантажівки, окрім пального, регулярно перевозять боєприпаси і зброю для хуситів.

Громадянський конфлікт в Ємені триває з 2014 року. Через повстання хуситів, президент Абд-Раббу Мансур Хаді змушений був тікати зі столиці Сани.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.