США знищили радари в Ємені після обстрілу американського есмінця

Четвер, 13 жовтня 2016, 08:32

Американські військові завдали ударів по радарах на території Ємену після того, як військовий корабель США потрапив під ракетний обстріл в Червоному морі вдруге протягом доби.

Про це йдеться у заяві на сайті Пентагону.

"Американські військові завдали удари по трьох радарах на контрольованих хуситами територіях на узбережжі Червоного моря в Ємені. Попередні оцінки показують, що об’єкти були знищені", - йдеться у повідомленні.

Відзначається, що цілями були радари, які використовувалися для недавніх запусків ракет, що загрожували кораблю США USS Mason та іншим суднам, що експлуатуються в міжнародних водах в Червоному морі і Баб-Ель-Мандебській протоці.

"Ці обмежені удари проводилися для захисту нашого персоналу, наших кораблів, і нашої свободи судноплавства в цьому важливому морському коридорі. Сполучені Штати будуть реагувати на будь-які загрози для наших кораблів та комерційних суден", - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, есмінець Військово-морських сил США USS Mason потрапив під обстріл ракет біля берегів Ємену.

Дві ракети, випущені з боку контрольованої бойовиками території в Ємені приземлилися недалеко від американського есмінця, який перебував у Червоному морі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: