Туск сподівається на швидке рішення щодо механізму призупинення безвізу – АП

П'ятниця, 18 листопада 2016, 15:03

Президент Європейської ради Дональд Туск висловив сподівання на швидке досягнення домовленостей щодо механізму призупинення безвізових режимів, який поки гальмує скасування віз для українців.

Про це йшлося під час телефонної розмови Дональда Туска і президента України Петра Порошенка, повідомляє пресс-служба президента.

Порошенко і Туск привітали рішення Ради ЄС на рівні послів щодо початку міжінституційних переговорів про запровадження безвізового режиму для громадян України.

"Це рішення є вагомим політичним досягненням у процесі візової лібералізації", - відзначив Дональд Туск.

Президент Європейської Ради висловив сподівання, що вже ближчим часом інституції ЄС досягнуть домовленості щодо механізму призупинення безвізових режимів, що відкриє шлях для остаточного скасування віз для українців, йдеться к повідомленні.

Крім того, сторони обговорили стан підготовки Саміту Україна – ЄС, що відбудеться 24 листопада у Брюсселі, а також скоординували підходи щодо якнайшвидшого завершення Нідерландами процесу ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Нагадаємо, 17 листопада Комітет постійних представників Євросоюзу дав згоду на початок міжінституційних переговорів щодо безвізового режиму для України, дозволивши старт переговорів між Радою ЄС та Європарламентом.

Безвізовий режим для України та Грузії набуде чинності одночасно зі стартом роботи нового механізму призупинення "безвізу", узгодження якого зараз завершується.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: