ЄК схвалила плани Польщі виділити 1,8 млрд євро на ліквідацію вугільних шахт

П'ятниця, 18 листопада 2016, 17:05

Єврокомісія затвердила плани Польщі щодо виділення майже 8 мільярдів злотих (близько 1,8 млрд євро) на подолання наслідків ліквідації неконкурентних вугільних шахт.

Про це йдеться у повідомленні Єврокомісії.

Єврокомісія вважає, що такі наміри Польщі відповідають засадам надання державної допомоги.

"Комісія прийшла до висновку, що підтримка не матиме надмірного впливу на конкуренцію" - йдеться у повідомленні.

ЄК пояснила, що засади ЄС щодо надання держдопомоги, зокрема рішення Ради ЄС від 2010 року "дозволяє державам-членам надавати підтримку, спрямовану на сприяння процесу закриття неконкурентоспроможних вугільних шахт з метою пом'якшення соціальних та екологічних наслідків."

Згідно з польськими планами, майже 8 млрд злотих підуть на підтримку працівників шахт, що втратили або втратять робочі місця, а також на ліквідацію інфраструктури шахт і подолання шкоди, заподіяної довкіллю.

У 2010 році Рада ЄС прийняла рішення щодо державної допомоги з метою полегшити закриття неконкурентних шахт. Згідно з рішенням, державна підтримка вугільної галузі можлива лише для полегшення закриття шахт шляхом покриття витрат на виробництво і виняткових витрат, пов’язаних з закриттям. Рішення було прийнято на тлі політики ЄС щодо заохочення використання відновлюваних джерел енергії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.