Обама закликав Путіна виконувати зобов'язання РФ в рамках Мінських угод

Понеділок, 21 листопада 2016, 09:15

Чинний президент США Барак Обама закликав президента Росії Володимира Путіна виконувати зобов'язання Росії в рамках Мінських угод, а також активізувати зусилля задля припинення насильства в охопленій війною Сирії.

Про це Обама заявив Путіну під час саміту АТЕС в Лімі, столиці Перу, повідомляє The Guardian.

Під час короткої розмови з Путіним, Обама закликав Росію дотримуватися зобов'язання, пов'язані з Мінськими угодами, що спрямовані на припинення конфлікту в східній частині України.

"Президент закликав президента Путіна виконувати зобов'язання Росії в рамках Мінських угод, що підкреслює прихильність США і наших партнерів щодо суверенітету України", - сказав чиновник з Білого дому.

Окрім того, Обама закликав активізувати зусилля задля припинення насильства в охопленій війною Сирії.

"Щодо Сирії, президент відзначив необхідність для секретаря (Джона. - Ред.) Керрі і міністра закордонних справ (Сергія. - Ред.) Лаврова продовжувати реалізацію ініціатив, спільно з міжнародним співтовариством, щоб зменшити насильство і полегшити страждання сирійського народу", - сказав чиновник Білого дому.

Нагадаємо, президент США Барак Обама і лідери провідних країн ЄС на зустрічі в Берліні домовилися про необхідність збереження санкцій проти Росії у зв'язку з ситуацією в Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.