Обама сподівається, що Трамп зможе протистояти Росії

П'ятниця, 18 листопада 2016, 07:52

Президент США Барак Обама сподівається, що новообраний президент США Дональд Трамп протистоятиме Росії у випадках, коли вона буде відхилятися від цінностей США та міжнародних норм.

Про це він заявив 17 листопада на спільній прес-конференції в Берліні з канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

За словами Обами, прикладами таких відхилень РФ від міжнародних норм є конфлікти в Україні та Сирії.

"Я сподіваюся, що обраний президент (Дональд Трамп - Ред.) зможе виробити конструктивний підхід, знайти сфери, де ми можемо співпрацювати з Росією, коли наші цінності та інтереси збігаються, але сподіваюся, що обраний президент також буде готовий протистояти Росії у тих випадках, коли вони (у Росії - Ред.) відхиляються від наших цінностей і міжнародних норм",  - сказав він.

Окрім того, президент США заявив про серйозні докази участі Росії в кібератаках проти США.

"Як я вже зазначав, були дуже серйозні докази, що вони займаються кібератаками. Це не щось нове. Це не тільки властиве Росії. Є ряд держав, від яких ми бачили кібератаки низького рівня та промислове шпигунство й інші дії, які, ми вважаємо, повинні бути поза законом.

І я чітко та ясно дав зрозуміти, що хоча ми знаємо, що Росія інколи займається розвідкою, навіть якщо нам це не подобається, проте є різниця між цим та їхнім втручання у вибори або приватні організації чи комерційні структури. Ми стежимо за цим уважно та будемо реагувати відповідним чином, коли це буде відбуватися", - заявив Обама.

Нагадаємо, європейські лідери та президент США Барак Обама обговорять у Берліні розширення санкцій щодо Росії у зв'язку зі збройним конфліктом на сході України і можливі нові санкції через російську операцію в Сирії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: