Пленкович: здивований критикою МЗС РФ щодо групи з реінтеграції Донбасу

Четвер, 24 листопада 2016, 10:09

Прем'єр-міністр Хорватії Андрій Пленкович, коментуючи жорстку критику з боку російського МЗС щодо "втручання" його країни в "українське питання", заявив, що не буде реагувати на заяву "одного з відділів МЗС РФ".

Про це повідомляє Vecernji List.

"Це більш низький рівень, в той час як я маю справу з серйозною і відповідальною зовнішньою політикою", – заявив Пленкович.

"Це просто заява одного з департаментів Міністерства закордонних справ Російської Федерації. Моя поїздка в Україну була змістовна, і пройшла на найвищому рівні", - сказав Пленкович.

 Він підкреслив, що був здивований реакцією МЗС РФ на такому "низькому рівні.

"Ми підтримуємо мінські угоди, 13 пунктів яких ми порівнюємо з досвідом Хорватії щодо реінтеграції. Наше послання-це послання миру,просто хорватський досвід реінтеграції раніше окупованих територія реально може бути корисним для України в процесу відновлення українського суверенітету на території Донецької та Луганської областей. Ось про що ми говоримо", – наголосив Пленкович.

Він також відповів на питання, коли буде призначений новий посол до Росії, якого Хорватія немає вже два роки.

"У нас було всього чотири тижні для того, щоб обговорити кандидатуру з міністром закордонних справ не тільки Росії, але й в інших країнах. Ви будете проінформовані про призначення, своєчасно", – відзначив премʼєр.

Раніше повідомлялося, що республіка Хорватія в рамках активізації відносин з Україною готова поділитися з Україною досвідом гармонізації законодавства зі стандартами Європейського Союзу, а також реінтеграції окупованих територій.

В МЗС РФ вже встигли заявити, що занепокоєні створенням при уряді Хорватії робочої групи зі співробітництва з Україною, у коло завдань якої передбачається включити передачу хорватського досвіду щодо "мирної реінтеграції окупованих територій".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.