РФ скасувала економічний форум з Хорватією

Вівторок, 29 листопада 2016, 08:57

Посол РФ у Хорватії Анвар Азімов підтвердив скасування російсько-хорватського економічного форуму.

Про це повідомляє видання Total Croatia News.

"У мене є дуже важке завдання. Я люблю Хорватію, і я глибоко поважаю Хорватію. Проте, я глибоко стурбований майбутнім хорватсько-російських відносин. Моя задача як посла звести до мінімуму будь-які наслідки ", сказав Азімов.

"Ні для кого не секрет, що торгівля товарами з Хорватією знизилась майже на 50 відсотків. Це катастрофа. В першу чергу, страждають хорватські експортери і фермери. Хорватсько-російський економічний форум повинен був відбутися в листопаді. Проте, російські підприємці дуже патріотичні. Вони не підтримують режим санкцій. Вони не згодні з тим, що Хорватія підтримує ці санкції. Саме тому російські підприємці не були зацікавлені приїхати до Хорватії. І це є причиною того, чому хорватсько-рсійський економічний форум не відбувся ", продовжив посол.

Азімов такоз згадав про візит прем'єра Хорватії Андрея Пленковича до Києва.

"Передусім Пленкович висловив позицію ЄС щодо Криму і Донбасу, але я мушу наголосити, що є щонайменше 10 країн в Євросоюзі, які не роблять наголосу на окупації Криму й Донбасу" - сказав він.

Раніше повідомлялося, що республіка Хорватія в рамках активізації відносин з Україною готова поділитися з Україною досвідом гармонізації законодавства зі стандартами Європейського Союзу, а також реінтеграції окупованих територій.

В МЗС РФ вже встигли заявити, що занепокоєні створенням при уряді Хорватії робочої групи зі співробітництва з Україною, у коло завдань якої передбачається включити передачу хорватського досвіду щодо "мирної реінтеграції окупованих територій".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.