Американці в Україні вже проголосували на виборах президента США – посольство

Вівторок, 8 листопада 2016, 13:02

Американці, які проживають або тимчасово перебувають на території України, вже проголосували на президентських виборах у США.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на прес-службу посольства США.

"Приблизно 8 тис. американців постійно проживають на території України, за оцінками консульського відділу. Водночас, з урахуванням тих, хто перебуває з тимчасовими поїздками, кількість американців одномоментно може досягати 16 тис. Але ті, хто приймає рішення проголосувати на території України, це вже зробили за допомогою пошти, як це зазвичай відбувається на американських виборах", - розповіли у посольстві.

У дипмісії також повідомили, що при посольстві не відкривають виборчих дільниць, а виборці голосують згідно з процедурою, затвердженою в кожному штаті індивідуально.

"Це залежить від правил, які встановлюють виборчі комісії у виборчих округах, які розташовані в США. При цьому в деяких штатах самі штати встановлюють тимчасові рамки, в деяких навіть на рівні округу це визначається", - зазначили в прес-службі.

Як повідомлялося, у США сьогодні проходить загальне голосування на виборах президента країни. Нинішній глава держави Барак Обама залишає свій пост після двох термінів президентства.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.