Переможця виборів в США можуть визначити латиноамериканські виборці

Вівторок, 8 листопада 2016, 09:24

Вирішальне слово на виборах президента США цього року можуть сказати латиноамериканські виборці, які продемонстрували дуже високу явку на достроковому голосуванні.

Про це йдеться у статті The New York Times.

Іспаномовні виборці, можливо, на ґрунті політичних пропозицій Дональда Трампа (включаючи депортацію) і жорстких формулювань, спрямованих на нелегальних латиноамериканських іммігрантів, дійсно можуть вирішити долю цих виборів.

"Латиноамериканським виборцям значною мірою приписують перемогу Барака Обами в 2012 році, але їхній вплив був не настільки істотний, як багато хто вважав. Обамі можна було навіть не вигравати голоси іспаномовних виборців через високу явку чорношкірих виборців і підтримку серед білих виборців на півночі", - йдеться у статті.

Попередні дані голосування на виборах-2016 недвозначно вказують на те, що кандидат від демократів Гілларі Клінтон матиме зиск із очікувано вищої явки іспаномовних виборців, порівняно із явкою чотири роки тому.

Занадто рано говорити, чи буде вона вирішальною для неї. Географічний розподіл іспаномовних виборців вказує, що вони можуть допомогти їй у неконкурентних штатах, таких як Техас і Каліфорнія, а не Мічиган і Пенсильванія. Але сплеск реальний, і його може бути достатньо, щоб подолати сили Трампа серед білих виборців з робочого класу в штатах Флорида і Невада, які не віддають великої переваги жодному кандидату", - йдеться у статті.

У Флориді виборці, які вказали себе як іспаномовні в реєстраційному бланку виборця, становили понад 15% на етапі раннього голосування. У 2012 році іспаномовні виборці становили лише 12% від остаточної електорату.

"Цифри вражають, частково через величезні масштаби дострокового голосування. Вже понад 6,4 мільйона виборців віддали свої голоси в США - це 75% від остаточної явки в 2012 році", - зазначається у статті.

Як повідомлялося, у США сьогодні проходить загальне голосування на виборах президента країни. Нинішній глава держави Барак Обама залишає свій пост після двох термінів президентства.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.