Росія відправляє в Сирію загін "чеченського спецназу"

Відео
Четвер, 8 грудня 2016, 12:33

Міноборони Російської Федерації відправляє в Сирію зведений загін, що складається з бійців батальйонів спеціального призначення "Схід" і "Захід", який укомплектований також і вихідцями з Чечні.

Про це з посиланням на власні джерела у відомстві повідомляє російське видання "КоммерсантЪ".

У повідомленні йдеться про те, що в Сирію вирушив зведений загін з бійців батальйонів "Схід" і "Захід", які дислокуються у Чечні і комплектуються місцевими мешканцями, тому цей загін отримав нефіоційну назву "чеченський спецназ".

"Раніше в інтернеті з'явилося відео з церемонії відправлення, що відбулася на військовій базі в Ханкалі", – відзначає видання.

Співрозмовник "Коммерсанта" підтвердив справжність кадрів і звернув увагу на те, що "чеченські військовослужбовці гладко виголені, що "не є для них типовим".

"Як пояснив він (співрозмовник видання – ред..), це зроблено, щоб відрізнити російських військових від чеченців, які воюють на боці терористичної організації "Ісламська держава".

"КоммерсантЪ" повідомляє, що за планами командування, "зведений загін буде виконувати функції військової поліції, охороняти російську авіабазу Хмеймім і діяти виключно на територіях, звільнених сирійською армією".

Російське видання наголошує, що до загону увійшли не тільки вихідці з Чечні, але й представники інших національностей.

"Про це свідчить те, що проводжати військових прийшов не тільки муфтій Чечні Салах Межиев, але і православний священик", – наголошує "КоммерсантЪ".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.