В РФ заявили, що перемир'я можливе лише після виходу з Алеппо сирійської опозиції

Понеділок, 5 грудня 2016, 13:24

В МЗС РФ заявили, що перемир'я можливе лише після виходу з Алеппо сирійської опозиції, додавши, що ті угруповання, які не залишать східну частину міста будуть розглядатися як терористи.

Про це заявив глава МЗС РФ Сергій Лавров, передає ТАСС.

Коментуючи суть пропозицій держсекретаря США Джона Керрі щодо Сирії, зроблених в Римі, Лавров повідомив, що експерти РФ і США узгоджують маршрути і терміни виходу сирійської опозиції зі східного Алеппо, після чого буде відновлено перемир'я.

"Вона (пропозиція США, передана держсекретарем Джоном Керрі Лаврову у Римі - Ред.) стосується узгодження конкретних маршрутів виходу зі східного Алеппо всіх без винятку бойовиків. Тому ті збройні угруповання, які відмовляться залишати східне Алеппо, будуть прирівняні до терористів. Не бажаючи йти зі східного Алеппо, вони тим самим продовжать збройну боротьбу", - заявив Лавров.

"Ми будемо поводитися з ними як з терористами, будемо підтримувати операцію сирійської армії проти бандитських загонів такого виду", - підкреслив він.

"Ми виходимо з того, що американці, коли висунули свою ініціативу про необхідність, щоб всі бойовики пішли зі східного Алеппо, усвідомлювали, яких кроків це вимагатиме від них і їх союзників, які мають вплив на бойовиків, які засіли в цій частині міста", - заявив Лавров.

Нагадаємо, командири загонів сирійських повстанців заявили, що не мають наміру здавати східне Алеппо урядовим силам.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.