Доповідач ЄП з візових питань закликає розпочати тріалог по безвізу для України та Грузії

Четвер, 8 грудня 2016, 13:11

Доповідачка ЄП з українського безвізу Марія Габріель закликала якнайшвидше розпочати тріалог з візової лібералізації для України та Грузії.

Про це вона написала у своєму Twitter.

"Я настійливо закликаю Раду ЄС почати переговори про лібералізацію візового режиму для України без затримки. Всі критерії виконані", – відзначила євро депутат.

У своєму листі до представництва Словаччини, яка головує нині в ЄС, Габріель наголошує на тому, що раніше комітет постійних представників ЄС ухвалив рішення про те, що тріалог щодо візової лібералізації для України та Грузії має розпочатися одразу після затвердження так званого механізму призупинення.

Оскільки механізм був затверджений сьогодні, 8 грудня, то Габріель закликає Словаччину "оновити свою позицію щодо цього питання (візової лібералізації) і негайно розпочати переговори без будь-яких затримок згідно з процедурою".

Також Габріель повідомила про те, що наступного тижня стартує тріалог щодо візової лібералізації для Грузії.

 "Угода про механізму призупинення - добра новина! Наступного тижня ми почнемо тріалог для лібералізації візового режиму для Грузії", - відзначила вона.

Нагадаємо, комітет Європарламенту з громадянських свобод, юстиції та внутрішніх справ (LIBE) затвердив законопроект щодо впровадження механізму призупинення безвізового режиму ЄС з третіми країнами.

Раніше повідомлялося, що комітет постійних представників країн ЄС (Coreper) затвердив від імені Ради ЄС компромісний текст, погоджений з Європейським парламентом, щодо механізму призупинення безвізового режиму.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.