Франція не виступає проти безвізу України з ЄС – французький парламентарій

П'ятниця, 2 грудня 2016, 18:01

Голова комітету з європейських справ парламенту Франції Даніель Оруа заявила, що у Франції вважають несправедливими звинувачення на адресу країни щодо блокування рішення про надання Україні безвізового режиму з Європейським Союзом.

Про це вона заявила на прес-конференції в п'ятницю у Києві, відповідаючи на запитання щодо інформації про те, що саме Франція блокує рішення з надання безвізу Україні.

"Ми не розуміємо тих звинувачень, що лунають на адресу Франції про те, що вона виступає проти надання Україні безвізового режиму. Франція, яка захищає права людей, права народів, яка приймає велику кількість біженців у себе на території... Тому це дещо несправедливо", - сказала вона.

"Такі чутки можуть мати у певний момент доволі небезпечний характер. Повторю ще раз - Франція не виступає проти надання Україні безвізового режиму", - додала вона.

"Наразі це питання вирішується на рівні ЄС. Минулого тижня відбувся саміт Україна-ЄС, на якому було знову заявлено, що з технічної точки зору жодна держава не виступає проти, це стосується і Франції, щодо надання безвізового режиму", - додала вона.

Оруа також зазначила, що рішення щодо безвізу для України може бути ухвалене вже до кінця 2016 року.

Нагадаємо, заступник міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль заявляла, що Франція і Німеччина займають найбільш категоричну позицію при узгодженні механізму тимчасового призупинення безвізових режимів з третіми країнами.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.