Більшість предметів, вивезених голландським журналістом з України, не стосуються MH17

Субота, 14 січня 2017, 10:28

Судово-медичне дослідження предметів, привезених з України голландським журналістом Мікелем Cпеккерсом, які, ймовірно, були пов'язані з катастрофою MH17, показало, що один з предметів - фрагмент людської кістки. Інші не мають відношення до розслідування.

Про це йдеться у повідомленні Державної прокуратури Нідерландів.

"Аналіз ДНК, проведений Інститутом судової медицини Нідерландів, показав, що фрагмент кістки належить пасажиру, чия особистість була встановлена в 2014 році. Найближчі родичі жертви катастрофи вже були повідомлені", - йдеться у заяві.

Повідомляється також, що журналіст відмовився співпрацювати у питанні надання фото- та відеоматеріалів, зроблених на місці катастрофи. Цей матеріал є важливим для визначення точного місця розташування, звідки були взяті привезені предмети.

"Через неконструктивну позицію журналіста поліція не мала іншого вибору, крім як вилучити всі носії інформації, з дозволу прокуратури. Всупереч повідомленнями російських ЗМІ, журналіст і його колега не були заарештовані", - зазначили в прокуратурі.

Як повідомлялося, 9 січня в аеропорту "Скіпхол" у Нідерландах поліція затримала нідерландського журналіста Мікеля Спеккерса, у якого вилучила уламки літака рейсу МН17, які він знайшов на місці аварії на сході України

Нагадаємо, катастрофа літака Boeing-777 рейсу MH17 забрала життя 283 пасажирів та 15 членів екіпажу, в тому числі 80 дітей. Найбільше серед загиблих було громадян Нідерландів, Малайзії та Австралії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.