Німеччина підпише угоди про поглиблення військових зв'язків з країнами ЄС

Вівторок, 14 лютого 2017, 09:56

Німеччина цього тижня зробить крок у бік створення спільного флоту транспортних літаків C-130J з Францією і приєднається до флоту літаків-заправників на базі Airbus A330, який очолюють Нідерланди.

Про це повідомляє Euractiv із посиланням на джерела в Міноборони Німеччини.

За даними видання, ці та низка інших ініціатив з Норвегією, Румунією і Чехією в рамках розширення європейського співробітництва в області оборони будуть оголошені на зустрічі міністрів оборони країн НАТО в Брюсселі.

Планується, що міністр оборони ФРН Урсула фон дер Ляйєн підпише розширену декларацію про наміри створення спільного флоту транспортних літаків з Францією.

У декларації міститься заклик до Німеччини придбати 4-6 американських літаків C-130J і об'єднати їх з французьким флотом. Франція купує чотири літака C-130Js і може купити в найближчі роки ще кілька додаткових літаків.

Німеччина також підпише декларацію про намір вступити в європейський багатонаціональний флот літаків-заправників Airbus на чолі з Нідерландами.

Якщо Бельгія та Норвегія також приєднуються до групи Багатонаціонального MRTT флоту (MMF), то він зможе охоплювати 8800 льотних годин на рік. Це еквівалентно восьми літакам-заправникам.

Міністерство оборони Німеччини ще в минулому році заявляло, що може витратити до 1 млрд євро у найближчі роки для використання нових літаків Airbus, які б купили для спільного флоту.

Літаки будуть базуватися на авіабазі Ейндховен в Нідерландах і на німецькій військовій базі в аеропорту Кельн-Бонн.

Німеччина також підпише угоду про розширене співробітництво в галузі оборони з Норвегією, яка включає в себе плани закупівель підводних човнів і ракет.

Також буде підписана декларація про наміри щодо спільної підготовки кадрів і розгортання сухопутних військ з Чехією та Румунією.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.