Прем’єр Польщі розкритикувала лист Туска лідерам ЄС

Четвер, 2 лютого 2017, 10:59

Прем'єр-міністр Польщі Беата Шидло не погоджується з тезами, які у своєму листі зазначив президент європейської ради Дональд Туск.

Про це повідомляє Радио Польша.

У зверненні до європейських лідерів глава Євроради, зокрема, описав ті загрози, які, на його думку, з'явилися в зв'язку з новою геополітичною ситуацією в світі.

За словами глави польського уряду, представлений Дональдом Туском діагноз невдалий через відсутність аналізу причин кризи Європейського союзу.

"Це лист доводить, що Дональд Туск не хоче приймати які-небудь зміни в Євросоюзі. Він хоче забетонувати цей політичний і економічний порядок, який призвів до Євросоюзу до серйозної кризи", - сказала вона.

Нагадаємо, глава Євроради відправив листи європейським лідерам перед неофіційними самітом ЄС на Мальті, який відбудеться в п'ятницю 3 лютого.

У ньому Дональд Туск зазначив, що вперше за 60 років свого існування Євросоюз опинився перед обличчям такого великого числа завдань та загроз. За його словами, основну загрозу становлять собою "напористий Китай", "агресивна російська політика" і "радикальний іслам", що поширює анархію на Близькому Сході і в Африці. Також, на думку Туска, "занепокоєння викликають заяви нової американської адміністрації".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.