Євродепутати звернулися до Могеріні щодо агресії РФ в Авдіївці

Четвер, 2 лютого 2017, 16:54

Депутати Європейського парламенту звернулися з листом до високого представника ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Федеріки Могеріні щодо агресії РФ в Авдіївці.

Про це повідомив євродепутат Петр Ауштрявічус, який підписав листа разом з 16 іншими євродепутатами.

У листі зазначається, що в останні дні дії російських військових призвели до загибелі 8 і поранення 26 українських військових, а тисячі людей в Авдіївці та Ясинуватій залишилися без води, електрики та опалення.

"З боку ЄС необхідний рішучий політичний тиск для того, щоб негайно припинити російські бойові дії. Ми закликаємо вас невідкладно втрутитися, щоб режим припинення вогню дотримувався, а Росія повністю дотримувалася Мінських угод", - йдеться у листі.

Нагадаємо, Євросоюз закликав припинити бойові дії в Авдіївці, які вважає кричущим порушенням домовленостей про припинення вогню, передбачених Мінськими угодами.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг закликав Росію використати свій "значний вплив" на бойовиків на сході України і припинити бойові дії поблизу Авдіївки.

Президент Європейської ради Дональд Туск заявив, що загострення ситуації в Авдіївці знову нагадало про триваючі виклики, які становить агресія Росії на сході України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: