У ПАРЄ закликали проросійських сепаратистів негайно припинити наступ на Авдіївку

Середа, 1 лютого 2017, 14:58

Співдоповідачі Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) у справах України Хорді Шукла (Іспанія) та Аксель Фішер (Німеччина) висловили глибоку стурбованість через ескалацію насильства та порушення режиму припинення вогню в районі Авдіївки.

Про це йдеться у заяві доповідачів на сайті ПАРЄ.

"Ми закликаємо проросійських сепаратистів негайно припинити наступ на Авдіївку та обстріли цивільних житлових районів, які можуть призвести до гуманітарної катастрофи та необхідності евакуації цивільного населення", - заявили доповідачі.

Вони також наголосили, що всі сторони конфлікту на Донбасі повинні повністю дотримуватися угоди про припинення вогню і вивести свою важку зброю із взаємоузгодженої зони розведення сторін, як це передбачено Мінськими угодами.

Як відомо, ситуація в районі Авдіївки загострилась вранці 29 січня. Тоді бойовики розпочали штурмові дії в районі авдіївської промзони з метою захоплення позицій ЗСУ, були втрати з обох сторін.

Внаслідок обстрілів місто залишилося без енергопостачання, електроенергії і тепла, було знеструмлено Авдіївський коксохімічний завод.

Нагадаємо, Євросоюз закликав припинити бойові дії в Авдіївці, які вважає кричущим порушенням домовленостей про припинення вогню, передбачених Мінськими угодами.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.