У Ляшка запропонували Трампу здати Крим в оренду Росії - ЗМІ

Понеділок, 20 лютого 2017, 08:59

Депутат від радикальної партії Олега Ляшка Андрій Артеменко запропонував президенту США Дональду Трампу альтернативний план мирного врегулювання українсько-російського конфлікту, який нібито передав через колишнього радника Трампа Майкла Флінна.

Про це пише The New York Times.

За інформацією видання Артеменеко передав план через бізнесмена Фелікса Слейтера та юриста Трампа Майкоа Коена.

Понад, окрім плану нормалізації відносин між Україною та РФ, Артменка, як стверджує видання, передав матеріали, які "свідчать про корупцію українського президента Петра Порошенка, і можуть допомогти його повалити".

Також, за словами Артеменка, запропонований ним план уже отримав схвалення "одного з помічників Путіна".

"Багато людей будуть називати мене російським агентом, агентом США, агентом ЦРУ. Але як можна знайти рішення проблеми між нашими країнами, якщо ми не спілкуємося?" – заявив NYT Артеменко.

"По суті, його план передбачає виведення всіх російських військ із східної України, а також проведення референдуму щодо того, аби передати Крим, українську територію, захоплену Росією у 2014 році, в оренду РФ терміном на 50 або 100 років", – відзначає видання.

Посол України Чалий у коментарі NYT заперечив можливість будь-якого подібного сценарію.

"Це грубе порушення Конституції. Подібні ідеї можуть проштовхуватися лише тими, хто відкрито або приховано представляють інтереси Росії", – заявив він.

За словами Коена і Слейтера, вони не говорили з Трампом з приводу цієї пропозиції, і не мають справ з зовнішньою політикою.

Артеменко вважає, що він бачить у Трампові політика, здатного підтримати мирний план по Україні, що може допомогти просунути власну політичну кар'єру.

Також матеріали Артеменка включають в себе компромат, який нібито має демонструвати, що Порошенко і його найближчі соратники корумповані, а тільки новий уряд, мабуть, менш ворожий до Росії, може реалізувати його план.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.