У Кремлі прокоментували інформацію про план зі "здачею Криму в оренду"

Понеділок, 20 лютого 2017, 12:41

У Кремлі заявили, що ідея про "оренду" Криму Росією є абсурдною, оскільки півострів, на їхню думку, є російським регіоном.

Про це заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, передає ТАСС.

"Як може Росія свій регіон взяти в оренду? Саме формулювання, постановка (цього - Ред.) питання досить абсурдна", - сказав Пєсков.

Він додав, що "в даному випадку немає предмету для обговорення, нам нічого невідомо про жодні плани".

"Є загальне розуміння безальтернативності Мінських домовленостей і розуміння того, що якщо і може бути досягнуто політико-дипломатичного вирішення української проблеми, то це можливо тільки на основі Мінських домовленостей", - сказав Пєсков.

Нагадаємо, в американському виданні The New York Times з'явилася інформація, що депутат від радикальної партії Олега Ляшка Андрій Артеменко запропонував президенту США Дональду Трампу альтернативний план мирного врегулювання українсько-російського конфлікту, який нібито передав через колишнього радника Трампа Майкла Флінна.

За інформацією видання, Артеменеко передав план через бізнесмена Фелікса Слейтера та юриста Трампа Майкла Коена.

Його план передбачає виведення всіх російських військ зі східної України, а також проведення референдуму щодо того, аби передати Крим, українську територію, захоплену Росією у 2014 році, в оренду РФ терміном на 50 або 100 років.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.