В Україні хочуть створити 20 зразкових поліцейських дільниць та "клонувати" їх - КМЄС

Понеділок, 6 лютого 2017, 15:59

Кястутіс Ланчінскас, голова Консультативної місії ЄС, яка допомагає з реформою українських правоохоронних органів, заявив про плани щодо проекту створення 20 зразкових поліцейських дільниць у чотирьох регіонах України.

Про це Ланчінскас заявив в інтерв'ю "Європейській правді".

За його словами, в найближчому майбутньому спільно зі шведською національною поліцією КМЄС почне з оновлення поліцейських дільниць.

Як розповів Ланчінскас, йдеться про створення 20 зразкових поліцейських дільниць у чотирьох регіонах.

"Наші експерти поміняють там усе – змінять структуру, проведуть тренінг для поліцейських, буде зовсім інше ставлення до людей, нове обладнання, приймальня для населення тощо", - заявив він.

Голова Консультативної місії ЄС уточнив, що зразкові дільниці будуть створюватися у маленьких містечках.

"Ми вирішили, що треба там працювати, коли впроваджували так званий "самбірський проект".

Але ми вже розуміємо, з якими труднощами люди там стикаються. Так у нас виникла ідея створити 20 поліцейських дільниць, які стануть зразковими, щоб потім клонувати їх досвід в інших регіонах України", - сказав він.

Зазначимо, що КМЄС працює в Києві незалежно від представництва ЄС, займаючись лише одним напрямком – реформою українських правоохоронних органів. До цього списку входять не тільки поліція, але й система прокуратури, НАБУ, НАЗК, прикордонники, СБУ.

Детальніше про роботу місії в Україні, що вдалося виконати, а що - ні, читайте в інтерв'ю на "Європейській правді": "Глава місії ЄС: У вас немає часу чекати створення антикорупційного суду".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.