Президент Молдови засудив рекомендації уряду щодо обмеження поїздок посадовців в РФ

П'ятниця, 10 березня 2017, 15:25

Президент Молдови Ігор Додон засудив заяви і дії парламенту і уряду, які передали російському послу ноту через затримки молдовських чиновників на кордоні при в’їзді в РФ.

Про це повідомляє Newsmaker.

Він назвав ноту і рекомендації посадовцям обмежити поїздки в РФ "неприйнятними, необґрунтованими і провокаційними".

"Такого роду дії неможливі в дипломатичній і міжнародній практиці. Не виключаю, що вчорашній демарш вигідний як комусь із політичного керівництва Республіки Молдова, так і певним колам або особам на Заході і на Сході, в тому числі в Росії. Одне можна сказати з упевненістю: когось дуже турбує позитивна динаміка і прогрес, який ми бачимо у відносинах Росії і Молдови", — заявив Додон.

При цьому він підтвердив свій намір здійснити робочий візит до Москви разом з делегацією зі своїх радників, депутатів парламенту і представників молдовського бізнесу.

Як повідомлялося, напередодні представники молдовської влади направили ноту керівництву Російської Федерації, у якій повідомляють про низку порушень, вчинених російською стороною щодо молдовських високопоставлених чиновників.

У ноті зазначається, що молдовських чиновників грубо затримують на в'їзд в Російську Федерацію, допитують, обшукують, вони зазнають принизливого поводження з боку представників російських спецслужб.

Спікер парламенту і глава уряду Молдови заявили, що до припинення порушень молдовським офіційним особам будуть заборонені поїздки в Російську Федерацію.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.